Op deze pagina vind je achtergrond informatie over het bezoekerspunt op het natuureiland Sophiapolder. Onze opdrachtgever is Stichting het Zuid-Hollands Landschap. De huisstijlgegevens vind je hier.

Verder tref je hieronder aangezichten van het gebouw aan en interieur beelden (met aansluitpunten elektra/data). Ook de bouwtekeningen staan ertussen.

 

Buiten-aangezichten rondom

Blikrichting glasgevel is op het oosten gericht, entree vanaf kade aan west-zijde

Interieur-overzicht

Uitzicht over de wetlands, blikrichting oost. Eén kopgevel blikrichting zuid, kijkt dus (duidelijk) tegen het zonlicht in. Tegen de (blinde) zuidgevel zit rechts een pantry, links zit een wat donkere hoek waar het LED-scherm is gepland.

Foto boven: panorama over wetlands, oostwaarts

Foto boven: links presentatie-ruimte, rechts pantry

 

Blikrichting noord, met het licht mee

Blikrichting zuid, tegen het licht in

De presentatie-nis, gezien vanaf de hoek zuidelijke kopgevel/oostelijke panorama gevel. De deur leidt naar de uitgang. In deze nis, waar het LED-scherm is gepland, zitten volop elektra en data-aansluitingen.

Het uitzicht op de wetslands ter hoogte van de presentatie-nis. Rechts kopgevel op het het zuiden.

 

Sanitair-ruimte. Kan worden benut voor uitleg watergebruik en helofyten-veld.

Bouwtekening

Download hier de bouwtekening.

W557 – revisietekening

 

Technische voorzieningen

Het interieur is voorzien van water, elektra en glasvezel, er komt een vaste verbinding met de wal (nog niet gerealiseerd). Het gebouw is zelfvoorzienend met zonnepanelen, het sanitair is ecologisch (helofytenveld). Op de foto’s staan de locaties van de elektra en data-dozen, er zijn verder ook nog loze leidingen aangebracht.

Van links naar rechts: voorzieningen in de wand van de presentatie-nis, het plafond van de presentatie-nis, het plafond boven de pantry. Voor de panorama-glaswand links en rechts van de openslaande deuren. Verder nog enkele totalen: waaronder de presentatie-nis en de pantry.